rhcreate 2012.08.28. 10:24

Ötlet és trend - ilyen a jó logó

Hiába gondolja bárki, hogy elég az, ha eléggé kreatív és ötletes személyiség ahhoz, hogy minden előzmény nélkül megalkosson egy logót vagy egy arculatot.

Ha nem végeztünk ez irányú tanulmányokat, vagy épp nem mostanában (én például egyiket sem) akkor bizony elő kell kapni a weben az egyre nagyobb számú szakoldalak valamelyikét, és picit elmélyedni benne.

Mert ha valamit kitalálunk és szépnek találjunk bizony koránt sem biztos, hogy trendi. Kérdezhetnénk: "És akkor meg mi van? Én nem akarok trendi lenni!".

Ha magunknak terveztük az arculatot, vagy dizájnt akkor még kevésbé gáz  a helyzet, bár egy "modern" és megdizájnolt ellenpólus mellett bizony sápadozhatunk majd egy keveset. Mert hiába szép és hiába jó amit kigondoltunk ha meghaladta a kora. 

Ha viszont egy megrendelőnek készítünk ilyen munkát: hát többnyire nem lesz túl boldog tőle.

Ezzel nem azt mondom, hogy minden ami régi az rossz lenne - épp ellenkezőleg. Csak modern kötösben kell megformálni. Erre jó példa a kolcsai minta reneszánsza. 

Szóval nézegessük meg alaposan, hogy "mi a menő" manapság, és utána adjuk hozzá az egyéni elgondolásunkat valamelyikhez, vagy éppen merítsünk ihletet (de ne ellopjuk!) valamelyikből.

Alul és fölül néhány kiindulópont.

A minták innen: http://www.hongkiat.com/blog/80-creative-and-well-designed-logos/ 

Címkék:kreatív dizájn design logó ötlet trend tervezés arculat Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rhcreate.blog.hu/api/trackback/id/tr714736836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása